HOMEOPAAT VOOR KINDEREN HEILOO

Waarschijnlijk ben jij op deze pagina beland, omdat je naar een homeopaat voor kinderen Heiloo zoekt. 

Even voorstellen

Jolanda Korthof homeopaatMijn naam is Jolanda Korthof -Kalkoven, homeopaat voor kinderen Heiloo. Ik ben in 2008 gestart met de zesjarige HBO-opleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en in 2014 afgestudeerd. Sindsdien werk ik in mijn praktijk aan huis. Ik ondersteun de homeopathische behandeling met orthomoleculaire therapie. Iedere dag weer voel ik me intens gelukkig dat ik in mijn eigen praktijk dit zinvolle werk mag doen!

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten NVKH, onder lidnummer: 04-1709. Mijn consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering.

Eigen ervaring met homeopathie voor kinderen

Als moeder van twee kinderen weet ik hoe moeilijk het soms is om een ziek kind te hebben of een kind dat niet lekker in zijn vel zit. En ook hoe machteloos je je dan kunt voelen. Ik ken ook de opluchting als het (weer) voorbij is.

Want als het goed gaat met je kind, gaat het goed met jou!

Ieder kind heeft wel eens iets. Sommige kinderen zijn aan de lopende band verkouden, andere hebben vaak last van oorpijn. Er zijn kinderen die altijd buikpijn of hoofdpijn hebben als ze uit school komen. Maar ook vermoeidheid of eczeem zijn veel voorkomende klachten bij kinderen. Op school zien we kinderen met gedragsproblemen en kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren. Sommige kinderen hebben kinderen onverklaarbare angsten, waar ouders zich geen raad mee weten. Klassieke homeopathie biedt uitstekende mogelijkheden voor deze kinderen.

Kinderen en baby’s reageren meestal heel goed op homeopathische middelen, dus klassieke homeopathie werkt goed bij kinderen! Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Homeopaat voor kinderen Heiloo

WAT KAN EEN HOMEOPAAT VOOR KINDEREN HEILOO BETEKENEN VOOR JOU?

Je kunt bij mij terecht voor volgende behandelingen/werkwijze:

Klassieke homeopathie
Homeopatische begeleiding en het ontstoren van vaccinaties
EHBO met homeopathie cursussen
Orthomoleculaire therapie

BIJ WELKE AANDOENINGEN HELPT HOMEOPATHIE?

Klassieke homeopathie werkt bij veel klachten en omdat homeopathie een holistische geneeswijze is, wordt jouw kind in het geheel bekeken. Met het meest passende middel verdwijnt niet alleen de oorspronkelijke klacht, je kind zit ook beter in zijn vel.

Je kunt bij mij terecht voor onderstaande klachten:

• AD(H)D, aandachts- en concentratieproblemen
• Allergie
• Angsten
• Astmatische klachten, bronchitis
• Darmklachten, darmkrampen
• Driftbuien
• Faalangst, onzekerheid
• Huidklachten, eczeem
• Ontstoren en begeleiden van vaccinaties
• Slaapproblemen
• Verminderde weerstand, vaak ziek, steeds terugkerende klachten
• Ziekte van Pfeiffer

Als je wilt weten wat homeopathie in een specifiek geval kan doen, mag je mij altijd bellen. Je vindt mijn contactgegevens op de contactpagina.

homeopaat voor kinderen Heiloo

HOE VERLOOPT EEN CONSULT?

Bij kinderen vindt de intake plaats in twee losse afspraken. De eerste is met jou en je kind. Doel van dit eerste gesprek is je kind te leren kennen, te zien hoe het zich gedraagt, hoe het reageert. Daarnaast verzamel ik in dit gesprek zoveel mogelijk informatie over de klacht van je kind. 

Tijdens de tweede afspraak, ongeveer een week later, spreek ik jou, zonder je kind en maak ik het beeld compleet. Ik vraag naar zwangerschap en omstandigheden tijdens de bevalling. In dit gesprek is ook gelegenheid om te praten over zaken die je liever niet bespreekt waar je kind bij is. Beide afspraken tezamen vormen het eerste consult. Nadat we het eerste consult afgerond hebben, plannen we een kort consult om het behandelplan te bespreken (1-2 weken later). Ik weet waar de mogelijkheden, maar ook waar de grenzen van de homeopathie liggen. Ik zal jullie, als dat nodig is, doorverwijzen naar de huisarts. 

Om te beoordelen wat het voorgeschreven middel teweeggebracht heeft, wil ik jou en je kind graag terugzien voor een vervolgconsult. Afhankelijk van de situatie plannen we het vervolgconsult 6 tot 8 weken na het eerste consult.

Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het over het algemeen duurt om een klacht op te lossen. Om je een idee te geven: een klacht die een jaar bestaat heeft bij homeopathische behandeling ongeveer een maand nodig om te verbeteren. Een klacht die twee jaar bestaat, twee maanden, enz. Een klacht die kort bestaat kan met behulp van homeopathie snel genezen. Ik zie kinderen met een acute (pijnlijke) oorontsteking na inname van een passend middel, vaak al binnen 15 minuten opknappen. Hier in mijn spreekkamer!