Ervaringen

Yvet Goossen uit Alkmaar:

Ervaring met homeopathieIk had besloten een ooglidcorrectie te gaan doen vanwege een hangend ooglid. Ik had tips opgezocht op internet waarbij stond dat het goed zou zijn om Arnica te slikken tegen de zwelling. Via deze weg kwam ik bij Jolanda terecht. Na een intake waarbij ik aangaf wat de ingreep inhield maar ook waar ik tegen op zag (verdovings prikjes) stelde Jolanda een plan op.

De dag van de ingreep kreeg ik een middeltje wat mij zou helpen er niet tegen op te zien en dat de pijn wat minder zou worden. Net na de ingreep moest ik beginnen met Arnica (een korreltje wat ik moest oplossen in een flesje water en van daaruit om de zoveel tijd slokjes moest nemen) Ook kreeg ik een middeltje wat ik de avond na de ingreep moest innemen wat herstel van de wond zou bevorderen.

Na 4 dagen moest ik opnieuw naar de arts om de hechtingen eruit te halen, in de wachtkamer kwam ik een andere dame tegen die net voor mij de ingreep had gehad, en ook kwam om haar hechtingen te verwijderen . Wat bleek…het zag er bij haar heel anders uit. Het leek wel alsof ik een week verder in het proces zat. Het was bij haar opgezet en blauw en ook de wond was veel minder geheeld dan bij mij. Ik was verbaasd het verschil te zien. Vervolgens kreeg ik controle van beide artsen die de ingreep hadden uitgevoerd….ook zij waren verbaasd hoe goed het eruit zag. Ze gaven aan dat het amper zichtbaar was, al zo snel na de ingreep en ook dat de beide ‘sneetjes’ op mijn ooglid al zo goed genezen waren. Ik snapte ook wat ze bedoelde, omdat ik het verschil met mijn voorgangster had gezien.

Superblij met het resultaat en de snelle genezing. En de zorgzame hulp van Jolanda die open stond voor vragen maar ook betrokken was bij het proces. Dank je wel!

​Monique Kotten, Castricum:

“Omdat ik zelf ga starten met de opleiding tot Klassiek Homeopaat, leek het mij ontzettend leuk om een cursus te volgen waarbij je geleerd wordt welke homeopathische middelen je kan geven in acute situaties.

Ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in homeopathie en willen leren wat homeopathie precies inhoudt en waarbij je het kan toepassen is dit een leuke, leerzame cursus.

De (acute) klachten die behandeld worden zijn bijvoorbeeld: insectenbeten, kneuzingen, botbreuken, wonden, brandwonden, reisziekte, koorts, griep, kiespijn enz.
Kortom, de klachten waar iedereen wel eens mee te maken heeft.

We kregen een doosje met 37 homeopathische middelen en een boekje waarin alles wordt uitgelegd.

Wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren is dat er tijdens de les zeer veel interactie mogelijk is. Geen vraag is gek en wordt serieus besproken en uitgelegd.

Ik kon het geleerde direct toepassen. Wat zeer handig is met 2 zonen die regelmatig geblesseerd thuiskomen van voetbal!
Het effect van het homeopathische middel is vaak verbluffend snel!

Voor iedereen die in een ontspannen setting wil kennismaken met de mogelijkheden van homeopathie, kan ik deze cursus van harte aanbevelen.”

Viola Robbemondt, Alkmaar:

Ervaring Viola met homeopathie“Huilerig zijn en hevige mood swings doormaken rondom mijn menstruatie. Dat waren de voornaamste klachten waarmee ik bij Jolanda kwam. Ook voelde ik me vaak uitgeput, waarschijnlijk door de emoties, ik sliep erg licht, piekerde veel en zat gewoon niet zo lekker mijn vel. Het had veel te maken met de zorg rond, en het uiteindelijke overlijden van mijn moeder. Maar het leek alsof ik er een beetje teveel in bleef ‘hangen’. Alsof ik een extra zetje nodig had. Het middel dat Jolanda voorschreef was Sepia.

Na het eerste korreltje voelde ik me al ‘anders’. Moeilijk te omschrijven hoe precies, maar het was alsof ik wat meer (zelf)vertrouwen kreeg. ‘Alles komt goed, alles is goed’. Zoiets. Jolanda bleek een heel fijngevoelige therapeute die mij het gevoel gaf dat ze begreep wat ik doormaakte. Ze vroeg goed door en luisterde heel precies, waardoor ik dieper in mijn eigen gevoelsleven – dichter bij mezelf – kwam en dat deed goed. Aandacht is dan ook een super gekozen naam voor haar praktijk.

 

“Ik kwam bij de praktijk van Jolanda terecht omdat ik al langere tijd klachten had van vermoeidheid, futloosheid en angst. Dat laatste ging ook gepaard met piekeren en besluiteloosheid.

Het eerste gesprek met Jolanda vond ik meteen al erg prettig en voelde vertrouwd. Jolanda stelde veel vragen en door middel hiervan merkte ik dat ik al snel een beeld voor mezelf kreeg van wat er allemaal speelde en hoe dit met elkaar verband hield.

Het moeilijk kunnen relativeren, veel beren op de weg zien etc maakten dat het ook veel van mijn energie kostte. Na ons eerste gesprek kreeg ik korreltjes opgestuurd met de naam van het middel en een korte uitleg. Na het innemen van het eerste korreltje leken de klachten eerst toe te nemen, wat ook verteld was, maar daarna voelde ik een hele verbetering. Meer energie maar ook een algemene ontspanning. De tussentijdse gesprekken met Jolanda waren ook erg prettig omdat het een evaluatie is van hoe het op dat moment gaat en het zo zichtbaar wordt wat er verbeterd is of juist niet. Aan de hand van deze gesprekken werd gekeken naar de frequentie en de dosis van het in te nemen homeopathische middel. Dit werd dan ook 2 keer aangepast. Langzaam aan werd het me duidelijk dat de combinatie van gesprekken en het middel me meer energie hebben gegeven en merk ik echt verbetering in mijn gevoelens van onrust, het doemdenken en de stress die daarbij komt kijken. Daardoor kan ik ook mijn angstgevoelens relativeren.

Ik voel me grotendeels rustiger in mijn hoofd en kan makkelijker grenzen stellen wanneer ik voel dat het oploopt.

Kortom, de behandeling is me erg goed bevallen en kan het zeker aanraden!”

Anoniem

Niels uit IJmuiden:

“In augustus 2010 kwam ik bij Jolanda. Nadat ik in 1997 een snowboard tegen mijn knie had gekregen had ik altijd nog pijn in mijn knie. Ik was fanatiek flyboard rijder, maar dat werd steeds pijnlijker. Op de röntgenfoto was echter niets afwijkends aan mijn knie te zien. In 2002 heb ik een kijkoperatie ondergaan. De arts zag los kraakbeen in mijn knie, wat de pijnklachten zou kunnen veroorzaken. Daarnaast zag hij dat een flapje in mijn knie was ingescheurd. De arts heeft het kraakbeen in mijn knie gespoeld en “weggeschoren”. Na de eerste operatie kreeg ik fysiotherapie en ging het weer even goed. De pijn kwam echter terug en in 2006 heb ik weer een kijkoperatie ondergaan. Ik kreeg toen iedere dag fysiotherapie bij een speciale praktijk. Vier maanden later ging het weer goed. Blij! Helaas kwam in 2010 de pijn weer terug. Het leek of het weer tijd was voor een operatie. Probleem was, dat ik niet weer geopereerd wilde worden, want ik had geen zin meer in die lange revalidatieperiode. Ik wilde alleen maar van de pijn af. Vervolgens heeft een sportarts die gespecialiseerd is in knieën mijn knie onderzocht. Daar kreeg ik te horen dat in mijn knie kraakbeen zit dat ooit beschadigd is door het snowboard. Dit kraakbeen zal steeds blijven aangroeien en afbreken. Het afbreken veroorzaakt de pijn, want hierdoor glijdt mijn knie niet meer zo lekker. Hij had drie opties: mijn levensstijl aanpassen (zitten en weinig doen), een prik halen (iedere 3-6 maanden, voordelen/nadelen op lange termijn waren nog niet bekend) of een nieuwe kijkoperatie waarmee ik 3-4 jaar weer vooruit zou kunnen. Voor geen van deze drie opties voelde ik iets. Van een collega hoorde ik over Jolanda. Hij raadde me aan om eens een afspraak te maken. Dat heb ik gedaan. Jolanda was nog bezig met haar studie aan de School voor Homeopathie en heeft me onder begeleiding van een ervaren homeopaat behandeld. Ik kwam bij haar en moest alles over mijn knie vertellen. Vervolgens kreeg ik een flesje met een oplossing van haar. Hiervan moest ik een aantal weken lang iedere dag een aantal druppels nemen. Eerst werd de pijn in mijn knie erger. Na drie weken verdween de pijn. Super!

In april 2011 kwam de pijn echter terug. Meteen belde ik Jolanda en kreeg nogmaals een flesje met een oplossing die ik dagelijks moest nemen tot het over was. Tot op de dag van vandaag (zomer 2015) ben ik pijnvrij! Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht, maar ben erg blij. Ik sport momenteel 4-5 keer per week. Zonder enig probleem!”