VISIE

Mijn visie op ziekte en gezondheid

Een auto heeft een dashboard met controlelampjes. Als op het dashboard een lampje gaat branden, is er iets mis met de auto. Elk lampje duidt op een bepaald probleem en in de handleiding staat uitgelegd wat je moet doen.

Je kunt twee dingen doen om ervoor te zorgen dat het lampje niet meer brandt:

  1. het probleem verhelpen of
  2. het lampje eruit draaien

In het eerste geval wordt de oorzaak opgespoord en verholpen. Je kunt weer doorrijden. In het tweede geval ben je snel en goedkoop uit: er brandt geen lampje meer. Als je doorrijdt, komt er een moment waarop je auto niet meer verder kan rijden.

Een mens heeft geen dashboard met controlelampjes. Als er een verstoring in ons systeem is, zal ons lichaam klachten vertonen (je kind kan slecht slapen). Geef je hem dan een slaapmiddel om toch te kunnen slapen, dan los je de klacht tijdelijk op (je draait het lampje uit het dashboard). Als je de onderliggende verstoring echter niet oplost en je stopt met het gebruik van het slaapmiddel zal hij weer slecht slapen. Er is dus geen sprake van echte genezing.

Als je op zoek gaat naar de oorzaak van de verstoring van de slaap (bijvoorbeeld een conflict met een klasgenootje) en dit probleem oplost (bespreken met de leerkracht die helpt het conflict op te lossen) is je kind werkelijk genezen en kan hij weer lekker slapen.

Het is natuurlijk niet altijd zo eenvoudig als ik hierboven beschrijf. Als dat het geval is, help ik jou en je kind graag inzicht te krijgen in de oorsprong van de klacht. Het homeopathische middel dat ik voorschrijf, ondersteunt het zelf genezend vermogen om de klacht op te lossen.