Allergie

Wat is een allergie?

In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met een bepaalde stof. Het immuunsysteem van ons lichaam tracht schadelijke stoffen en/of micro-organismen onschadelijk te maken. In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huisstofmijt, melkproducten, noten en/of stuifmeel. Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen te maken krijgt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals bij bacteriën. Het gevolg is een allergische reactie of een histaminereactie. Die reactie kan variëren van jeukende ogen en een loopneus tot ernstige huid- en andere klachten. 

Veel voorkomende allergenen (stoffen waarop je allergisch kunt reageren) zijn bepaalde voedingsmiddelen, graspollen, sporen, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen. Ook stress kan allergische reacties geven.

Er zijn verschillende factoren van invloed op het ontwikkelen van een allergie. Van een aantal factoren zoals erfelijkheid, hygiëne en leefstijl is bekend dat ze in meer of mindere mate effect hebben op het ontstaan van een allergie.

Tips

Omega 3 is een zeer belangrijk supplement bij allergische reacties. Ik werk met een test die het Omega 3 niveau meet. Aan de hand van aangetoond tekort en kilo’s lichaamsgewicht geef ik een op maat dosering Omega 3.

Wat doet een homeopaat?

Het behandeldoel van een homeopaat is om het afweersysteem weer te laten doen waar het voor gemaakt is. Dus wel reageren op bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. En niet reageren op allerlei stoffen waar het niet op moet reageren. Als het afweersysteem weer normaal werkt, is er geen allergie meer. Dan kun je weer klachtenvrij door het leven zonder beperkingen.